Ons team

Richard Mulder

Mede eigenaar, SCAE gecertificeerd Barista, technicus

 Joy Zuiker

Mede eigenaar, SCAE gecertificeerd Barista

Ewout Glebbeek

Technicus met 22 jaar ervaring als JURA monteur

 

Het ontstaan

Kent u dat? Dat u een apparaat ter reparatie aanbiedt en dat u +/- 6 weken moet wachten tot hij klaar is? Had u het gevoel dat u er zelf steeds achteraan moest om de status van de reparatie te achterhalen? En heeft u vervolgens een torenhoge verrassingsfactuur betaald? Misschien had u óók wel het idee dat er weinig tot niets aan gedaan was..

Of misschien heeft u wel eens een gebruikte machine gekocht. De vorige eigenaar heeft u vast verteld dat de machine altijd goed onderhouden is. Maar als u goed kijkt, of er een tijdje mee aan de slag gaat, kan dit zomaar flink tegenvallen.

Dit zijn allemaal irritatiepunten waar ik, in mijn zoektocht naar goede espresso en de daarbij horende machines, tegenaan ben gelopen. 

Vanwege mijn technische achtergrond (MTS autotechniek) en mijn perfectionisme, ben ik zelf mijn eigen espressomachines gaan reviseren. Alles moest brandschoon en met nieuwe rubbers en pakkingen weer opgebouwd worden. 

Langzaamaan ben ik wat gebruikte en defecte machines gaan kopen om zo lekker te kunnen hobbyen aan de apparaten. Deze kon ik vervolgens weer goed verkopen. Iedereen blij, ik kon lekker sleutelen en de nieuwe eigenaar was verzekerd van een machine in top conditie.

In maart 2018 heb ik de stap genomen om van mijn hobby een onderneming te maken en ben ik ingesprongen op de grote vraag naar een goed servicepunt voor deze mooie Italiaanse machines. Inmiddels heb ik heel wat ervaring met een breed scala aan semi-professionele (huishoudelijke)machines en professionele horeca machines opgedaan. 

Ook heb ik het door de SCAE (Specialty Coffee Association of Europe) gecertificeerde 'Barista Skills Intermediate' diploma behaald en mag ik mijzelf een erkend Barista noemen. Dus ook voor workshops en advies op het gebied van het bereiden van espresso en andere koffie's kunt u bij mij terecht!

Één ding heb ik mijzelf belooft; Vitelli Coffee moet het bedrijf zijn die de service, goede communicatie, openheid van zaken, professionaliteit én kundigheid biedt die ik zelf graag zou willen zien en ervaren! 

Waarom de naam Vitelli Coffee?

De liefde voor espresso is begonnen tijdens onze auto vakantie naar Sicilië. In een veel te kleine Duitse auto vertrokken mijn vriendin Joy, en ik, richting Italië om daar onze vakantie te vieren. Moe van al het autorijden moest er onderweg natuurlijk koffie gedronken worden. Vanaf de Italiaanse grens werd het resultaat van onze bestelling "two coffee" ineens heel anders. Geen grote kop 'cafeïne to-go' maar een klein kartonnen bekertje met zo'n 30ml zwarte substantie. "Is dat alles?" was mijn reactie.

Eenmaal opgenomen in de Italiaanse cultuur smaakte deze dopjes met koffie toch verrekte goed. Wat een smaak, en wat een nasmaak! 

Terug in Nederland vielen de grote koppen uit de cupjes koffiemachine toch wel erg tegen. En hier begon de zoektocht naar de apparatuur, de juiste koffiebonen en kennis om de Italianen te kunnen evenaren. En dat valt niet mee! Het bereiden van een goede espresso is niet gemakkelijk. Soms denken mensen dat het aanschaffen van een dure Italiaanse machine de sleutel is tot een goede espresso. Maar helaas, er zijn veel meer factoren die het resultaat beïnvloeden. Goede apparatuur is slechts de basis. De Barista achter deze apparatuur, de kwaliteit en versheid van de bonen gaan uiteindelijk het eindresultaat bepalen. Inmiddels kan ik uren praten over het bereiden van een drankje van 30ml :)

Maar goed, de naam?! Dit komt van 'Bar Vitelli', wat in het plaatsje Savoca (op Sicilië) te vinden is. Hier is een scéne van de film 'The Godfather' opgenomen. Als ik terug kijk naar onze vakantie was dit toch wel een héél mooi plaatsje! En het bezoek aan 'Bar Vitelli' was zeker één van de hoogtepunten. Op deze vakantie ligt absoluut de basis van dit bedrijf en vandaar de referentie hier naartoe.

 

Joy en ik bij 'Bar Vitelli' (2015)

 

Ik hoop jullie met mijn bedrijf en onze kennis te helpen bij het bereiken van uw persoonlijke wensen op koffie gebied!

Met vriendelijke groet,

Richard Mulder