Barista workshops

Barista Workshop

Wil je alles leren over koffie maar ook de perfecte koffie, espresso en cappuccino kunnen bereiden? In onze 'Barista Workshop' leer je op praktische wijze de basis Barista skills kennen!


In de workshop wordt behandeld:

  • Het proeven van de koffie aan de hand van het aroma wiel.
  • Welke soorten bonen zijn er en wat zijn de smaakeigenschappen.
  • Aan welke eisen/parameters moet een goede espresso en cappuccino voldoen.
  • Het juist afstellen van de bonenmaler.
  • Het maken van een espresso, cappuccino en een americano/lungo.
  • Hoe schuim ik melk op d.m.v. het stoompijpje 
  • Het schenken van latte-art


De workshop is ook uitermate geschikt vóór het aanschaffen van een espressomachine en bonenmaler zodat we de verschillen in de machines kunnen uitleggen en laten zien.

Na de training ontvang je een certificaat van deelname!

Er zijn maximaal 5 á 6 deelnemers aanwezig en de trainingsduur is +/- 1,5 uur. 

*workshop vangt aan bij min. 3 deelnemers

Afmelden kan tot 48 uur van tevoren. Bij later afmelden of niet komen opdagen vindt er geen restitutie plaats. 

Latte art Workshop

Weet jij alles al over koffie maar wil je ook de mooiste latte art creëren? In onze 'Latte art workshop' ga je aan de slag om de basisfiguren te leren van de latte art.
De workshop is ook uitermate geschikt om cadeau te geven!

In de workshop wordt behandeld:

  • Introductie van latte art
  • Welke melksoort kun je het beste gebruiken
  • De techniek om het ideale melkschuim te creëren
  • Melk walsen
  • De techniek van het inschenken van een cappuccino
  • Het uitschenken van de basis latte art figuren

 

In deze workshop houden we de theorie kort zodat je daarna vooral zelf aan de slag kunt achter de espressomachine. Doordat we in kleine groepen werken is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en coaching. 

 


Er zijn maximaal 5 á 6 deelnemers aanwezig en de trainingsduur is +/- 1,5 uur.

*workshop vangt aan bij min. 3 deelnemers

Afmelden kan tot 48 uur van tevoren. Bij later afmelden of niet komen opdagen vindt er geen restitutie plaats. 

.

Onze workshop ruimte

Al onze workshops worden gegeven door een SCAE gediplomeerd Barista

Boek hier je workshop

zondag 15 september 2024, 10:00 uur

In de workshop wordt behandeld:

  • Introductie van latte art
  • Welke melksoort kun je het beste gebruiken
  • De techniek om het ideale melkschuim te creëren
  • Melk walsen
  • De techniek van het inschenken van een cappuccino
  • Het uitschenken van de basis latte art figuren

dinsdag 24 september 2024, 19:00 uur

In de workshop wordt behandeld:

  • Het proeven van de koffie aan de hand van het aroma wiel.
  • Welke soorten bonen zijn er en wat zijn de smaakeigenschappen.
  • Aan welke eisen/parameters moet een goede espresso of cappuccino voldoen.
  • Het juist afstellen van de bonenmaler.
  • Het maken van een espresso, cappuccino en een americano/lungo.
  • Hoe schuim ik melk op d.m.v. het stoompijpje (voor de snelle leerlingen behandelen we ook basis latte-art).

donderdag 17 oktober 2024, 19:00 uur

In de workshop wordt behandeld:

  • Het proeven van de koffie aan de hand van het aroma wiel.
  • Welke soorten bonen zijn er en wat zijn de smaakeigenschappen.
  • Aan welke eisen/parameters moet een goede espresso of cappuccino voldoen.
  • Het juist afstellen van de bonenmaler.
  • Het maken van een espresso, cappuccino en een americano/lungo.
  • Hoe schuim ik melk op d.m.v. het stoompijpje (voor de snelle leerlingen behandelen we ook basis latte-art).

zondag 3 november 2024, 10:00 uur

In de workshop wordt behandeld:

  • Introductie van latte art
  • Welke melksoort kun je het beste gebruiken
  • De techniek om het ideale melkschuim te creëren
  • Melk walsen
  • De techniek van het inschenken van een cappuccino
  • Het uitschenken van de basis latte art figuren

zondag 17 november 2024, 10:00 uur

In de workshop wordt behandeld:

  • Het proeven van de koffie aan de hand van het aroma wiel.
  • Welke soorten bonen zijn er en wat zijn de smaakeigenschappen.
  • Aan welke eisen/parameters moet een goede espresso of cappuccino voldoen.
  • Het juist afstellen van de bonenmaler.
  • Het maken van een espresso, cappuccino en een americano/lungo.
  • Hoe schuim ik melk op d.m.v. het stoompijpje (voor de snelle leerlingen behandelen we ook basis latte-art).

donderdag 12 december 2024, 19:00 uur

In de workshop wordt behandeld:

  • Het proeven van de koffie aan de hand van het aroma wiel.
  • Welke soorten bonen zijn er en wat zijn de smaakeigenschappen.
  • Aan welke eisen/parameters moet een goede espresso of cappuccino voldoen.
  • Het juist afstellen van de bonenmaler.
  • Het maken van een espresso, cappuccino en een americano/lungo.
  • Hoe schuim ik melk op d.m.v. het stoompijpje (voor de snelle leerlingen behandelen we ook basis latte-art).