Barista workshops

Wil je alles leren over koffie maar ook de perfecte koffie, espresso en cappuccino kunnen bereiden? In onze 'Thuis Barista Workshop' leer je op praktische wijze de basis Barista skills kennen!

 

In de workshop wordt behandeld:

  • Het proeven van de koffie aan de hand van het aroma wiel.
  • Welke soorten bonen zijn er en wat zijn de smaakeigenschappen.
  • Aan welke eisen/parameters moet een goede espresso en cappuccino voldoen.
  • Het juist afstellen van de bonenmaler.
  • Het maken van een espresso, cappuccino en een americano/lungo.
  • Hoe schuim ik melk op d.m.v. het stoompijpje 
  • Het schenken van latte-art

 

Na de training ontvang je een certificaat van deelname!

 

De workshop is ook uitermate geschikt om vóór het aanschaffen van een espressomachine en bonenmaler te doen zodat we de verschillen in de machines kunnen uitleggen en laten zien.

 

 

De workshops worden gegeven door een SCAE gediplomeerd Barista en vinden plaats in onze trainingslocatie aan de Atoomweg 12 in Hoorn. Er zijn maximaal 5 deelnemers aanwezig en de traingsduur is +/- 1,5 uur. 

 

Wil je met een groep komen, een privé training, een training op locatie of heb je andere wensen? Neem gerust contact op!


Onze vernieuwde workshop locatie in Hoorn!

De training wordt gegeven op professionele apparatuur

 

Klik op één van de onderstaande data om een plek te reserveren

Cadeau tip!

Geef een thuis barista workshop cadeau. Deze cadeaubon is geldig voor 1 persoon en wordt geleverd in een luxe cadeau enveloppe!

Wij versturen de cadeaubon onbeschreven naar het opgegeven adres. De cadeau enveloppe blijft ook onbeschreven. De gekozen workshop datum wordt automatisch gereserveerd.

Tip: wil je zelf ook mee doen? Reserveer deze er dan los bij zonder cadeaubon.

zondag 8 november, 10:00uur

In de workshop wordt behandeld:

  • Het proeven van de koffie aan de hand van het aroma wiel.
  • Welke soorten bonen zijn er en wat zijn de smaakeigenschappen.
  • Aan welke eisen/parameters moet een goede espresso of cappuccino voldoen.
  • Het juist afstellen van de bonenmaler.
  • Het maken van een espresso, cappuccino en een americano/lungo.
  • Hoe schuim ik melk op d.m.v. het stoompijpje (voor de snelle leerlingen behandelen we ook basis latte-art).

woensdag 9 december, 19:00 uur

In de workshop wordt behandeld:

  • Het proeven van de koffie aan de hand van het aroma wiel.
  • Welke soorten bonen zijn er en wat zijn de smaakeigenschappen.
  • Aan welke eisen/parameters moet een goede espresso of cappuccino voldoen.
  • Het juist afstellen van de bonenmaler.
  • Het maken van een espresso, cappuccino en een americano/lungo.
  • Hoe schuim ik melk op d.m.v. het stoompijpje (voor de snelle leerlingen behandelen we ook basis latte-art).

 

zondag 3 januari, 10:00 uur

In de workshop wordt behadeld:

  • Het proeven van de koffie aan de hand van het aroma wiel.
  • Welke soorten bonen zijn er en wat zijn de smaakeigenschappen.
  • Aan welke eisen/parameters moet een goede espresso of cappuccino voldoen.
  • Het juist afstellen van de bonenmaler.
  • Het maken van een espresso, cappuccino en een americano/lungo.
  • Hoe schuim ik melk op d.m.v. het stoompijpje (voor de snelle leerlingen behandelen we ook basis latte-art).