Barista workshops

Leuk allemaal dat glimmende RVS in de keuken maar hoe maakt een echte Barista nou die perfecte espresso of die mooie cappuccino? Het zetten van een goede espresso of cappuccino is hele kunst. In onze 'Thuis Barista Workshop' leert u de basis kennen. 

 

In de workshop wordt behandeld:

  • Het proeven van de koffie aan de hand van het aroma wiel.
  • Welke soorten bonen zijn er en wat zijn de smaakeigenschappen.
  • Aan welke eisen/parameters moet een goede espresso of cappuccino voldoen.
  • Het juist afstellen van de bonenmaler.
  • Het maken van een espresso, cappuccino en een americano/lungo.
  • Hoe schuim ik melk op d.m.v. het stoompijpje (voor de snelle leerlingen behandelen we ook basis latte-art).

 

De workshop is ook uitermate geschikt om vóór het aanschaffen van een espressomachine en bonenmaler te doen zodat wij u de verschillen in de machines kunnen uitleggen en laten zien.

 

 

De workshops worden gegeven door een SCAE gediplomeerd Barista en vinden plaats in onze werkplaats/trainingslocatie aan de Atoomweg 12 in Hoorn. Er zijn maximaal 6 deelnemers aanwezig en de traingsduur is +/- 1,5 uur. Het is mogelijk uw eigen machine en bonenmaler mee te nemen om de workshop mee te volgen.

Aan het eind van de workshop ontvangt u een certificaat van deelname.

Klik op één van de onderstaande data om een plek te reserveren of maak een afspraak voor een training op maat!

 

Wilt u met een groep komen, een privé training, een training op locatie of heeft u andere wensen? Neem gerust contact op!

Onze vernieuwde workshop locatie in Hoorn!

Cadeau tip!

Geef een thuis barista workshop cadeau. Deze cadeaubon is geldig voor 1 persoon en wordt geleverd in een luxe cadeau enveloppe!

Wij versturen de cadeaubon onbeschreven naar het opgegeven adres. De cadeau enveloppe blijft ook onbeschreven. De gekozen workshop datum wordt automatisch gereserveerd.

Tip: wilt u zelf ook mee doen? Reserveer deze er dan los bij zonder cadeaubon.

zondag 8 december , 10:00 uur

In de workshop wordt behandeld:

  • Het proeven van de koffie aan de hand van het aroma wiel.
  • Welke soorten bonen zijn er en wat zijn de smaakeigenschappen.
  • Aan welke eisen/parameters moet een goede espresso of cappuccino voldoen.
  • Het juist afstellen van de bonenmaler.
  • Het maken van een espresso, cappuccino en een americano/lungo.
  • Hoe schuim ik melk op d.m.v. het stoompijpje (voor de snelle leerlingen behandelen we ook basis latte-art).

 

zondag 5 januari 2020, 10:00 uur

In de workshop wordt behandeld:

  • Het proeven van de koffie aan de hand van het aroma wiel.
  • Welke soorten bonen zijn er en wat zijn de smaakeigenschappen.
  • Aan welke eisen/parameters moet een goede espresso of cappuccino voldoen.
  • Het juist afstellen van de bonenmaler.
  • Het maken van een espresso, cappuccino en een americano/lungo.
  • Hoe schuim ik melk op d.m.v. het stoompijpje (voor de snelle leerlingen behandelen we ook basis latte-art).

zondag 2 februari, 10:00 uur

In de workshop wordt behandeld:

  • Het proeven van de koffie aan de hand van het aroma wiel.
  • Welke soorten bonen zijn er en wat zijn de smaakeigenschappen.
  • Aan welke eisen/parameters moet een goede espresso of cappuccino voldoen.
  • Het juist afstellen van de bonenmaler.
  • Het maken van een espresso, cappuccino en een americano/lungo.
  • Hoe schuim ik melk op d.m.v. het stoompijpje (voor de snelle leerlingen behandelen we ook basis latte-art).

donderdag 5 maart, 19:30 uur

In de workshop wordt behadeld:

  • Het proeven van de koffie aan de hand van het aroma wiel.
  • Welke soorten bonen zijn er en wat zijn de smaakeigenschappen.
  • Aan welke eisen/parameters moet een goede espresso of cappuccino voldoen.
  • Het juist afstellen van de bonenmaler.
  • Het maken van een espresso, cappuccino en een americano/lungo.
  • Hoe schuim ik melk op d.m.v. het stoompijpje (voor de snelle leerlingen behandelen we ook basis latte-art).